Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Op zaterdag 10 december – de Internationale Dag van de Rechten van de Mens – vragen artiesten uit Flevoland, aandacht voor diversiteit en inclusie en is de release party van het diversiteitslied ‘Mens’ & videoclip. De single Mens is vanaf vrijdag 9 december a.s. beschikbaar op alle streamingsdiensten. 

Op initiatief van de 19-jarige zangeres Charine Eyny, sloegen zij en de artiesten Charly Luske, Gio, Keizer,Ewald Gomez, schrijfster Milou van Egmond en producent Stanley Alejandro de handen in elkaar voor een nieuwe single die de rechten van de mens moet onderstrepen.

Mens 
Charine Eyny, uit Almere, is ondanks haar jonge leeftijd al jaren een voorvechter geweest van gelijkheid. Haar idee om muziek te maken over dat thema werd mogelijk gemaakt door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, het antidiscriminatiebureau van gemeente Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, & mede mogelijk gemaakt door Stichting DivInc & partners. Uit deze samenwerking is de single “Mens” en bijbehorende videoclip ontstaan.  

Boodschap 
Mens is bedoeld als een verbindend lied, waarmee iedereen aangemoedigd wordt om elkaar te accepteren en te respecteren ongeacht afkomst, religie, geaardheid, sekse of welke grond dan ook. Met ‘Mens’ roepen de artiesten iedereen op om je uit te spreken tegen ongelijke behandeling en het te melden wanneer je het ziet en/of ervaart. Positief te blijven en zich door niets of niemand tegen te laten houden. “Laten we massaal solidair zijn met elkaar en ons verbinden!” is de boodschap. 

“Het gaat over discriminatie in de breedste zin van het woord en over het feit dat we allemaal gewoon maar mensen zijn”, vertelt Charine. “Discriminatie is iets dat we vaak noodgedwongen maar accepteren. Het blijft gebeuren, maar als je ermee blijft zitten, doet het alleen maar meer pijn”, zegt Keizer. “Zelf kan ik het een plek geven door het van me af te schrijven als ik muziek maak.”

regenboog-maaltijd