ANWB outletwinkel Lelystad winnaar Lelystad Regenboog Etalage 2022

Voor de leukst versierde regenboog etalage in Lelystad is zaterdag 15 oktober de winnende regenboog etalage bekend gemaakt. De jury, bestaande uit Wim Botter en Yentl Knaap (namens Knaap Hakkenbar & Sleuterservice, de winnaar van vorig jaar), reikte de prijs uit aan de winnaar van deze derde editie: ANWB outletwinkel Lelystad.

De regenboog etalage-actie is een initiatief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) in het kader van Lelystad Regenboogstad ter gelegenheid van Coming Out Day op 11 oktober. Zichtbaar jezelf kunnen zijn, dat is waar Lelystad Regenboogstad voor staat. LHBTI+’ers worden nog niet door iedereen en altijd geaccepteerd. De jury en BGBF benadrukken dan ook dat ze het belangrijk vinden dat winkeliers laten zien dat je hier in Lelystad kunt zijn wie je bent.

Zeventig ondernemers deden mee 
 
Zeventig ondernemers hebben dit jaar weer meegedaan en hun etalage versierd met materialen uit de decoratietassen die enthousiast zijn verspreid door BGBF-vrijwilligers. Veel winkeliers en horecaondernemingen hebben hiernaast nog eigen regenboog-items toegevoegd om er een originele regenboogetalage van te maken. 
 
De jury bestond dit jaar uit Wim Botter (raadslid Gemeente Lelystad) en Yentl Knaap (namens Knaap Hakkenbar & Sleutelservice, de winnaar van vorig jaar). Zij kozen ANWB outletwinkel Lelystad als winnaar van de actie Lelystad Regenboog Etalage 2022. “De regenboog etalage van de ANWB winkel trekt veel aandacht. Daarbij hebben ze, naast het basispakket wat zij kregen van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, ook veel eigen initiatief getoond. Het regenbooghart wat zij in hun etalage hebben gemaakt, was letterlijk hartverwarmend”, aldus de jury. 
 
Als tweede etalage werd door de jury gekozen Konditorei Noor, als derde Colors@Home De Ruijter, als vierde Pearle Opticiens en als vijfde Zeeman Waagpassage.

Foto’s: Monavid Fotografie