Respectvol met elkaar omgaan
Door middel van interactieve activiteiten, verhalen en gesprekken leren kinderen op een speelse en betrokken manier wat het betekent om respectvol met elkaar om te gaan. Inclusie, positieve communicatie en identiteitsontwikkeling staan centraal.
Les 1 – Vooroordelen en discriminatie
Leerlingen vergroten hun begrip van vooroordelen en discriminatie en leren kritisch reflecteren op hun eigen gedrag en dat van anderen. Er wordt stilgestaan bij hoe je jezelf kunt zijn in de klas en hoe je bijdraagt aan een respectvolle en veilige omgeving voor iedereen.
Les 2 – LHBTI+: Ervaringen en begrippen
In deze les vertelt een LHBTI+-persoon over diens persoonlijke ervaringen. Aan de hand van dit ervaringsverhaal gaan leerlingen in gesprek over thema’s als seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Ze leren wat deze begrippen betekenen en waarom het belangrijk is om open te staan voor diversiteit en elkaars unieke verhalen te respecteren.
Les 3 – Positieve rolmodellen en zelfbeeld
Tieners bevinden zich in een belangrijke fase van identiteitsontwikkeling. In deze les ontdekken leerlingen wat een rolmodel is en welke eigenschappen en waarden zij bewonderen. Aan de hand van voorbeelden, zowel bekende als minder bekende personen, reflecteren ze op hun eigen waarden en leren ze hoe ze zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun omgeving.
Voor docenten
We bieden ook docententrainingen aan waarin we ingaan op de thematiek van de lessen. En hoe je als docent hiermee om kan gaan in de lespraktijk.
Heeft u vragen over deze lessen of wilt u deze lessen boeken?
Neem dan contact op via: preventie@bureaugelijkebehandeling.nl