‘Stagediscriminatie komt veel voor, maar wordt vaak niet gemeld’

‘Samen met Gemeente Almere en ROC van Flevoland bundelen wij onze krachten in de strijd tegen stagediscriminatie. Op het MBO College Almere was op dinsdag 27 september de kick-off van ons project ‘Gelijke stagekansen voor iedereen’.

We hebben het over stagediscriminatie als een student door een stagebedrijf wordt afgewezen vanwege kenmerken die er niet toe doen, of als zij op hun stageplek anders worden behandeld vanwege hun huidskleur, geslacht, seksuele geaardheid, een handicap of chronische ziekte bijvoorbeeld. We weten uit verhalen dat het veel voorkomt, maar we weten ook dat de meldingsbereidheid heel laag is.

Stagediscriminatie wordt veelal niet gemeld, omdat studenten bang zijn hun stageplek te verliezen, bang zijn dat ze niet worden geloofd, of denken dat het toch niet helpt. Dat is jammer, want daardoor wordt het in stand gehouden. We moeten samen een vuist maken, dus meld het vooral wel.

Het project wordt ook ondersteund door verschillende Almeerse artiesten, waaronder rapper Keizer, zangeres Charine Eyny, zanger Gio, Charly Luske en Ewald Gomez. Zij hebben met producer Stanley Clementina en schrijfster Milou van Egmond het nummer ‘Mens’ gemaakt. Het nummer wordt binnenkort uitgebracht en wij zullen dit uiteraard ook delen.

Studenten die het gevoel hebben dat ze te maken hebben met stagediscriminatie, kunnen dit melden bij BGBF: bureaugelijkebehandeling.nl/discriminatie-melden.

Lees het hele verslag van Almere DEZE Week via: https://bit.ly/neetegenstagediscriminatie.

Foto’s: Kerry Pro Photo-Almere