In de reeks Racisme

Racisme, lessenserie voor groep 7 en 8

Waarom discrimineren we mensen die het minst op onszelf lijken? Mensen met een andere huidskleur, religie, cultuur of gender. Voelen we ons bedreigd, zijn we onzeker, is het angst voor het onbekende? Zijn we wel bewust van ons gedrag? Door meer aandacht te besteden aan hoe we samen als burgers in de maatschappij staan, kan er begrip ontstaan voor de ander in de klas, op straat in de buurt en op de sportclub. Dieper ingaan op discriminatie/racisme? Dat kan met onze lessenserie.

Naast alledaags racisme, discriminatie en de actualiteit besteden we hierin ook aandacht aan het slavernijverleden. Door besef van het verleden kunnen we het heden beter verstaan. Het bespreken van onze gemeenschappelijke geschiedenis, kan beter inzicht geven in wat de reden is dat medeburgers in onze maatschappij een ander beeld hebben van onze eeuwenlange gebruiken, zoals het Sinterklaasfeest met zijn zwarte knecht.

Hoe gaan we te werk: De serie bestaat uit 4 lessen. BGBF werkt hierin samen met een enthousiaste ervaringsdeskundige.

Opbouw:

  • Introductieles
  • Slavernijverleden
  • Alledaags racisme
  • In actie voor gelijkheid!

 

Elke les duurt 60 min.

afbeelding bij racisme een lessenserie voor groep zeven en acht

Doelgroep:
groep 7 – 8

Tijdsduur:
1 uur

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });