Flevolandse artiesten brengen diversiteitslied ‘Mens’ uit

Op zaterdag 10 december – de Internationale Dag van de Rechten van de Mens – vroegen artiesten uit Flevoland aandacht voor diversiteit en inclusie. Tijdens een release party bij View Almere lanceerden zij die dag hun diversiteitslied ‘Mens’. 

Het nummer is uitgebracht in samenwerking met het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF). “Toen ik het nummer voor de eerste keer hoorde raakte het mij enorm. En het raakt me nog steeds”, vertelt directeur Marloes Huijsen. “Wij zien en voelen bij het BGBF dagelijks het verdriet en de onmacht van mensen die niet worden gezien voor wie ze zijn. Die een eerlijke kans verdienen, maar die niet altijd krijgen. Hoe mooi zou de wereld zijn als we elkaar allemaal gewoon zouden kunnen zien als mensen. Als we over zaken als herkomst, kleur, ras, geslacht, leeftijd, geloof, seksuele gerichtheid en dat soort zaken heen zouden kunnen kijken. Dat is precies waar dit nummer over gaat.”

Boodschap
Een onderwerp als discriminatie aankaarten en hiertegen in opkomst komen is niet makkelijk, erkent Huijsen. “Toch wil ik oproepen om dat wel te doen. Want discriminatie is niet oké.” De 20-jarige Almeerse zangeres Charine Eyny sloeg samen met artiesten Charly Luske, Gio, Keizer, Ewald Gomez, schrijfster Milou van Egmond en producent Stanley Alejandro de handen ineen voor een nieuwe single met een duidelijke boodschap: we zijn misschien verschillend, maar uiteindelijk allemaal gewoon maar een mens.

Verbindend lied
Charine is zelf altijd al een voorvechter geweest van gelijkheid. Haar idee om muziek te maken over dat thema werd mogelijk gemaakt door BGBF en mede mogelijk gemaakt door Stichting DivInc & partners. “Uit deze samenwerking is de single ‘Mens’ met bijbehorende videoclip ontstaan. Het is bedoeld als een verbindend lied, waarmee iedereen aangemoedigd wordt om elkaar te accepteren en te respecteren ongeacht afkomst, religie, geaardheid, sekse of welke grond dan ook”, aldus de Almeerse zangeres.

Met ‘Mens’ roepen de artiesten iedereen op om zich uit te spreken tegen ongelijke behandeling en het te melden wanneer je het ziet of ervaart. “Laten we massaal solidair zijn met elkaar en ons verbinden.” Het nummer werd zaterdag 10 december in het bijzonder aangeboden aan vertegenwoordigers van de provincie Flevoland en lokale bestuurders.

Luister ‘Mens’ via streamingsdiensten als Spotify en bekijk de clip op de YouTube

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });