Coming Out Day bij SV Batavia ‘90 in Lelystad

Op 11 oktober wordt internationaal Coming Out Day gevierd. De dag waarop we vieren dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en we laten zien dat ongelijke behandeling niet wordt geaccepteerd. Lelystad is Regenboogstad en draagt hiermee uit dat iedereen in Lelystad zichtbaar zichzelf kan zijn. Dinsdagochtend 11 oktober is de progress-pridevlag gehesen door wethouder Sjaak Kruis en Mark Gaertner, bestuurslid bij SV Batavia ’90, samen met medewerkers van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Wethouder Sjaak Kruis: “Het is jammer dat Coming Out Day nog steeds nodig is want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. In de voetbalwereld is daar nog altijd veel om te doen. Daarom is het extra mooi dat we vandaag de vlag hijsen bij voetbalvereniging SV Batavia ‘90.”

Mark Gaertner: “Bij SV Batavia ‘90 is iedereen welkom. We maken geen onderscheid en kijken naar de mens. Daarom hijsen we vandaag ook samen de progress-pridevlag, samen met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. We vinden het belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt. Dit doen we zelf, dit dragen we uit naar onze vrijwilligers en onze trainers, maar vooral naar onze leden. Bij SV Batavia ‘90 mag iedereen zichtbaar zichzelf zijn!”

BGBF-directeur Marloes: “Wij proberen elk jaar te zorgen dat meer locaties in Flevoland de vlag te hijsen. Wij zijn er als antidiscriminatievoorziening om mensen te helpen en te ondersteunen. En vandaag maken we in Flevoland met elkaar een statement: we laten zien dat we er zijn voor de LHBTI+ community en dat we staan voor dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.”

‘Ik wou dat het weer weekend was’
SV Batavia ’90 laat het niet alleen bij deze actie. Binnenkort speelt de voorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’ in de kantine van de club waarbij ook andere sportverenigingen worden uitgenodigd. De voorstelling is ontwikkeld door theatergroep Live Your Story in opdracht van de KNVB en wordt op initiatief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland naar Lelystad gehaald.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });