PODCAST

Bureau Gelijke Behandeling · In de Spotlights: René, Diantha en Yuk-ha over discriminatie van Oost-Aziatische Nederlanders
In gesprek met restauranteigenaresse Yuk-ha Tang, Diantha Vreeken van Asian Raisins en René Broekroelofs van KIS. In de media is steeds meer aandacht discriminatie van Oost-Aziatische Nederlanders. In deze podcast gaan we dieper in op vooroordelen en stereotypering, uitsluiting, naroepen en kinderliedjes, generatieverschillen en intersectionaliteit, omlijst door persoonlijke ervaringen van onze gasten. Gehost door klachtbehandelaar Melisa Gonzalez en preventiemedewerker Teunis Ruiten (Bureau Gelijke Behandeling Flevoland). Asian Raisins = een organisatie die zich inzet om vooroordelen met betrekking tot mensen met een Aziatische achtergrond weg te nemen. KIS = Kennisplatform Integratie & Samenleving. René Broekroelofs is een van de onderzoekers van het onderzoek ‘De stilte voorbij. Verkenning over ervaring van discriminatie tijdens het COVID-19-virus onder Nederlanders met een Oost-Aziatische achtergrond’.
Bureau Gelijke Behandeling · In de Spotlights: Jongeren van Challenge UP aan de slag voor gelijke behandeling
Norquensi, Fenna en Quincy zijn aangesloten bij Challenge Up, een initiatief van Welzijn Lelystad, waarbij jongeren zich inzetten voor maatschappelijke projecten. In deze podcast praten we samen met Denise (Challenge UP), Norquensi en Fenna over diversiteit, ongelijkheid, zichtbaar jezelf zijn en hoe we via blogs en gastlessen kunnen bijdragen aan een gelijkwaardiger Lelystad.
Bureau Gelijke Behandeling · In de Spotlights: Liefhebben in vrijheid!
Wel bloemen, geen publiek. Ook dit jaar zal de herdenking op 4 mei anders zijn dan wat we gewend waren. Wie herdenken we? En waarom vinden we het belangrijk? Luister ons gesprek met Alfred de Jong, Bob Nijhuis en Vincent den Braven terug.

Bureau Gelijke Behandeling · In the Spotlights: Lyla van der Kaaden

Bureau Gelijke Behandeling · Ook Mijn Flevoland, aflevering 1

Bureau Gelijke Behandeling podcast volgen:

Spotify

Itunes

Vragen of reageren?:

info@bureaugelijkebehandeling.nl

BGB-Flevoland

Facebook