PODCAST

In de BGBF podcast doken we samen met bekende & minder bekende Flevolanders, experts & ervaringsdeskundigen in onderbelichte thema’s en vraagstukken over (on)gelijke behandeling in de provincie. Luister mee naar wat onze gesprekspartners zien, ervaren en denken van de stand van gelijkwaardigheid in Flevoland: via Soundcloud, Spotify of iTunes!

 

Black Achievement Month podcast 3
Robina Boasman

In de laatste podcast in het kader van Black Achievement Month spreken we met Rubina Boasman. Zij is een toegewijde docent die diversiteit en inclusie onderwijst. Voordat ze docent werd, was Rubina lange tijd maatschappelijk werker in Amsterdam Zuidoost, waar ze mensen door diepe dalen heeft bijgestaan. Haar onwankelbare zelfvertrouwen is inspirerend voor velen.

Luister naar haar verhaal en ontdek hoe ze anderen inspireert om te geloven in zichzelf en te streven naar een inclusievere samenleving. 

 

Black Achievement Month podcast 2
Charonline Oosterling

Ontdek het krachtige verhaal van Charonline Oosterling in onze Black Achievement Month podcast!
In het kader van Black Achievement Month hebben we een bijzondere gast in onze podcast, Charonline Oosterling. Als slechts 15-jarig meisje belandde ze onterecht in de cel, en deze traumatische gebeurtenis veranderde haar leven voorgoed. Luister naar Charonline’s inspirerende reis, hoe ze haar leven heeft omgevormd en hoe ze anderen inspireert om voor zichzelf op te komen.

 

In The Spotlights: De doorwerking van het slavernijverleden

Keti Koti is weer geweest. We hebben weer herdacht en gevierd. We hebben weer actie gevoerd om 1 juli een nationale feestdag te maken.
Waarom is stilstaan bij onze slavernijgeschiedenis zo belangrijk? Anneke Dalger van stichting comité 30 juni-1 juli Almere, Magdalena Charlot uit Lelystad & Sharon Axwijk uit Almere nemen jullie mee in hun verhaal over hoe het slavernijverleden en racisme doorleeft in families, hun levens en dat van hun kinderen.

Host: Charonline Oosterling, klachtbehandelaar en voorlichter van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

 

Ook mijn Flevoland – Opvoeden en opgroeien in biculturele gezinnen

Derde aflevering in de serie ‘Ook mijn Flevoland’.

Vandaag bespreken we de opvoeding en het opgroeien in biculturele gezinnen. Aan het woord komen Fatima, moeder van een jong gezin met een Somalische achtergrond en Romeo, jongerenwerker in Almere die meer kan vertellen over zijn ervaringen hiermee uit de beroepspraktijk.

Niet alleen blijken onze gasten iets te kunnen vertellen over dit onderwerp, ook de medewerkers van Bureau Gelijke Behandeling zelf vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

Host: Marloes Huijsen, directeur van BGBF.

Ook mijn Flevoland – Media, Beeldvorming en Islam

Tweede aflevering in de serie ‘Ook mijn Flevoland’ met verhalen uit de provincie van moslims en moslima’s. Vandaag bespreken we de invloed van de media op het beeld dat bestaat over islamitische Flevolanders, hoe dit beeld wordt ervaren, waar het toe kan leiden en ook hoe het anders kan:
“Er wordt meer over nagedacht en over gesproken, maar die bewustwording heeft nog niet echt geleid tot verandering in de praktijk, in de publicaties en beelden die we zien.”
“Voor de regionale media zou juist moeten gelden dat ze mensen uit de buurt benaderen. Ga er naartoe, ga het gesprek aan en gebruik eens een ander adressenbestand.”
Te gast: Ewoud Butter zelfstandig onderzoeker, adviseur, toneelschrijver en oprichter van republiekallochtonië.nl & Arzu uit gemeente Dronten, docente op het MBO college Hilversum & Saffana uit Almere studente juridische dienstverlening.

Host: Marloes Huijsen, directeur van BGBF.

In de Spotlights: René, Diantha en Yuk-ha over discriminatie van Oost-Aziatische Nederlanders

In gesprek met restauranteigenaresse Yuk-ha Tang, Diantha Vreeken van Asian Raisins en René Broekroelofs van KIS. In de media is steeds meer aandacht voor discriminatie van Zuid Oost-Aziatische Nederlanders. In deze podcast gaan we dieper in op vooroordelen en stereotypering, uitsluiting, naroepen en kinderliedjes, generatieverschillen en intersectionaliteit, omlijst door persoonlijke ervaringen van onze gasten. Gehost door klachtbehandelaar Melisa Gonzalez en preventiemedewerker Teunis Ruiten (Bureau Gelijke Behandeling Flevoland).
Asian Raisins = een organisatie die zich inzet om vooroordelen met betrekking tot mensen met een Aziatische achtergrond weg te nemen.

KIS = Kennisplatform Integratie & Samenleving. René Broekroelofs is een van de onderzoekers van het onderzoek ‘De stilte voorbij. Verkenning over ervaring van discriminatie tijdens het COVID-19-virus onder Nederlanders met een Oost-Aziatische achtergrond’.

In de Spotlights: Jongeren van Challenge UP aan de slag voor gelijke behandeling

Norquensi, Fenna en Quincy zijn aangesloten bij Challenge Up, een initiatief van Welzijn Lelystad, waarbij jongeren zich inzetten voor maatschappelijke projecten. In deze podcast praten we samen met Denise (Challenge UP), Norquensi en Fenna over diversiteit, ongelijkheid, zichtbaar jezelf zijn en hoe we via blogs en gastlessen kunnen bijdragen aan een gelijkwaardiger Lelystad.

In de Spotlights: Liefhebben in vrijheid!

Wel bloemen, geen publiek. Ook dit jaar zal de herdenking op 4 mei anders zijn dan wat we gewend waren. Wie herdenken we? En waarom vinden we het belangrijk? Luister ons gesprek met Alfred de Jong, Bob Nijhuis en Vincent den Braven terug.

In de Spotlights: Lyla van der Kaaden

 

Ook mijn Flevoland deel 1

 

Share This