Overal Jezelf Kunnen Zijn in Almere, wordt vervolgd in 2022!!

Trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen” (oud-deelnemer)

Ben jij of ken jij iemand uit Almere die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga, Transgender Netwerk Nederland en het CIDI en JMW, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar Almere.

Overal Jezelf Kunnen Zijn is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma bestaat uit 5 trainingsavonden, waarin we werken aan je sociale veiligheid door je de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en jezelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijg je weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport.

Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen. Krijg jij wel eens te maken met opmerkingen die transfoob, homofoob, islamofoob, racistisch of bijvoorbeeld antisemitisch zijn? En wil je graag leren hoe je hier (beter) op kan reageren? Meld je dan aan voor dit trainingsprogramma via bureaugelijkebehandeling.nl.

In Lelystad is de training positief ervaren: 

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving.”

“Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie.”

Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is.”

Maar ook “Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen”

  • Deelname is gratis. Wij vragen wel een borg van 25 euro, maar deze krijg je retour na deelname.
  • De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond.
  • De eerste bijeenkomst is woensdagavond 11 mei. De opeenvolgende bijeenkomsten zullen ook op de woensdagavond zijn van19:00-21:00 uur.

Geïnteresseerd? Of wil je graag meer informatie? Mail dan naar bureaugelijkebehandeling.nl
of bel naar 036-5297670.

Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere.

Extra lezen: