Gastdocent seksuele & genderdiversiteit (m/v/x)

Vacature gegevens

Functie:

Gastdocent seksuele & genderdiversiteit (m/v/x)

Wie zijn wij?

De doelstelling Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is breed en richt zich op het voorkomen en bestrijden van alle vormen van  discriminatie: zowel naar ras/etnische afkomst, nationaliteit, sekse, religieuze overtuiging als seksuele geaardheid, handicap en leeftijd. BGB Flevoland heeft kantoren in Almere en Lelystad en werkt voor de 6 Flevolandse gemeenten.

Wat ga je doen?

Je doorloopt bij ons eerst een trainingsprogramma die je de mogelijkheid biedt om jouw presentatie-, sociale en didactische vaardigheden te verbeteren. Je leert de ins en outs over het thema discriminatie en de specifieke gevoeligheden die horen bij het thema seksuele & genderdiversiteit. Hierna kun je aan de slag als gastdocent. De gastlessen seksuele & genderdiversiteit in het basis- en voortgezet onderwijs in Flevoland  worden gegeven door 2 (gast)docenten. Je komt in aanraking met allerlei leerlingen van verschillende leerniveaus. Lessenpakketten en voorlichtingsmateriaal zijn bij ons aanwezig. Je krijgt professionele ondersteuning en begeleiding van de voorlichter van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Wie ben jij?

Je hebt een open en respectvolle houding, gevoel voor humor, incasseringsvermogen en bent betrouwbaar. Je weet de leerlingen aan te spreken in hun eigen taal en op hun eigen niveau. Je doet mee omdat je jezelf wil ontwikkelen. Je hebt al enige kennis over en/of behoort zelf tot de LHBTI+community.

Gewenste opleiding/ervaring:

Ervaring is niet nodig, wel is het fijn als jij affiniteit hebt met werken in het onderwijs. Je hebt er geen moeite mee om voor een groep te staan. Als je wilt kunnen wij voor jou, nadat je een bepaalde periode actief bent geweest, een getuigschrift opstellen.

Beschikbaarheid:

1 à 2 dagdelen per maand. Inplannen lessen vindt plaats na overleg.

Aanvullende informatie:

  • Je wordt ontvangen door een enthousiast team dat jou bijstaat en stimuleert in jouw professionele ontwikkeling.
  • een vrijwilligerscontract inclusief WA-verzekering
  • Onkostenvergoeding: €25,00 per gastles + reiskostenvergoeding op basis van tweede klas openbaar vervoer of €0,19 per km.

Geef je nu op!

Stuur een e-mail naar info@bureaugelijkebehandeling.nl of bel naar 0320 233 327