Q&A Leeftijdsdiscriminatie of niet?

Klachtbehandelaar Melisa González beantwoordt extra vragen naar aanleiding van de uitzending van omroep Flevoland, 27-10-2020: Vacatureteksten waar heel specifiek wordt gevraagd naar scholieren en jonge mensen. Omdat ze zo lekker in het team passen. Maar… is er dan sprake van leeftijdsdiscriminatie? Bekijk hier de uitzending:

Waar gaat de wet Leeftijd over?

Op grond van de wet Leeftijd is het niet toegestaan om onderscheid te maken op grond van iemands leeftijd op de arbeidsmarkt, bij het vrije beroep en bij het beroepsonderwijs. Het is niet toegestaan om een specifieke leeftijd te noemen. Daarnaast kunnen er ook beschrijvingen gebruikt worden die neutraal zijn maar die in de praktijk bepaalde leeftijdsgroepen uitsluiten.

Waar gaat de wet Leeftijd niet over?

De wet Leeftijd gaat niet over andere maatschappelijke terreinen, zoals commerciële dienstverlening. Daarom kan er kinderkorting en seniorenkorting bestaan en kunnen ouderen geweigerd worden bij aanbiedingen die vallen onder de commerciële dienstverlening (zoals verzekeringen).

Waarom mag in een vacature wel junior functie worden opgenomen en niet junior kandidaat?

In een vacature mag wel in de beschrijving opgenomen worden dat het gaat om een junior functie. Een junior functie geeft aan dat het gaat om een beginnende functie en zegt dus niets over de kandidaat zelf. Dit is anders als er in de beschrijving van de vacature gevraagd wordt naar een junior kandidaat. Dit mag niet.

Waarom mag ik vragen om een minimale werkervaring en niet om een maximale?

Als een eis wordt opgenomen van een maximale werkervaring kan er in principe door iedereen op gereageerd worden. In de praktijk zal wel een grote groep van oudere kandidaten uitgesloten worden. Als in de advertentie een minimale werkervaring eis wordt gesteld is dit niet het geval.

Mag er in een vacature verwezen worden naar een jong team?

Dit zou de indruk kunnen wekken dat er gezocht wordt naar een jong iemand die past binnen een jong team. Het team zou bijvoorbeeld ook op een andere manier kunnen worden beschreven zoals een levendig, enthousiast team.

Maar ouderen zijn toch duurder en veel vaker ziek?

Er zijn heel veel vooroordelen over oudere werknemers. Bijvoorbeeld dat oudere werknemers vaker ziek zijn, veel duurder zijn, niet meer te scholen. Het gaat hier om vooroordelen. Het is van belang om een toekomstige werknemer te kiezen om wie ze zijn en wat hun competenties zijn en niet op grond van vooroordelen. 

Moet ik mijn geboortedatum overslaan bij het solliciteren?

Laat je leeftijd/geboortedatum niet weg op je cv. Uit een cv is leeftijd ongeveer te herleiden uit de werkervaring en wanneer bepaalde opleidingen gevolgd zijn. Leeftijd moet niet iets worden waarvoor we ons schamen. Het is belangrijk om bij een cv en motivatiebrief te schrijven vanuit de kwaliteiten die je bezit. 

Is positieve discriminatie toegestaan?

Positieve discriminatie is alleen toegestaan in het geval dat er door de overheid beleid gevoerd is waarin bepaalde groepen voorrang gegeven mag worden. Een werkgever mag dan ‘positief’ discrimineren maar dan moet het gebaseerd zijn op specifieke wet- en regelgeving van de overheid. Een voorbeeld is hier: maatregelen in het kader van bestrijding jeugdwerkloosheid.

Ik denk dat ik ben gediscrimineerd vanwege mijn leeftijd. Wat kan ik doen?

Mocht u het gevoel hebben dat u bent gediscrimineerd vanwege uw leeftijd, dan kunt u een melding doen bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF). Ook in het geval dat u niet zelf gediscrimineerd wordt maar een vacature tegenkomt met een eis waarvan u twijfelt of het wel of niet kan. Deel deze vacature met BGBF. Op deze manier kunnen we samen leeftijdsdiscriminatie aanpakken.