Paarse Vrijdag Actie 2021 in Regenboogsteden Almere en Lelystad

Op de 2e vrijdag van december, 10 december 2021, is het Paarse Vrijdag. Dat is sinds 2010 dé dag waarop scholieren en studenten, door het dragen van de kleur paars en door activiteiten te organiseren op school, hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgender personen e.a. (LHBTI+) en protesteren tegen het pesten en uitsluiten van LHBTI+-jongeren.

In het kader van deze dag, biedt BGBF aan (VO/MBO) scholen in Regenboogsteden Lelystad en Almere, de docentenhandleiding bij Paarse Vrijdag Krant 2021 aan. De krant biedt, door de diversiteit aan artikelen over seksuele- en genderdiversiteit, mogelijkheden deze te gebruiken voor scholier en student (VO/MBO) op elk niveau en met elke achtergrond. U kunt de krant inzetten bij de mentorles bijvoorbeeld, maar ook bij maatschappijleer of bij lessen over burgerschap.

Op dit moment legt Stichting Paarse Vrijdag Krant de laatste hand aan de Paarse Vrijdag Krant editie 2021. U kunt deze nu bestellen! Wanneer u deze krant voor uw VO/MBO school bestelt biedt Bureau Gelijke Behandeling Flevoland u er gratis een digitale docentenhandleiding bij aan (alleen voor scholen in Lelystad en Almere!) t.w.v. €50,- Heeft u interesse in dit aanbod? Geef dan uw bestelling vóór 18 november 2021 door via https://www.paarsevrijdagkrant.nl/besteldekrant. Vink hierbij het vakje aan bij ‘Ik wil ook de docentenhandleiding’ en vermeld bij de opmerkingen het volgende: ‘docentenhandleiding via BGBF’.

In elke klas zitten gemiddeld drie leerlingen met vragen over hun genderidentiteit of seksualiteit. Door aandacht te schenken aan het thema seksuele- en gender diversiteit en deze onderwerpen op school bespreekbaar te maken, helpt u zowel LHBTI+ leerlingen als personeel, om zich veilig te laten voelen op school.

Er zijn verschillende manieren te bedenken hoe een school aandacht kan besteden aan Paarse Vrijdag. Een foto van de school waarin alle leerlingen hun paarse outfit showen of de school kan paars kleuren en er kunnen natuurlijk selfies gemaakt en gepost worden. Met de Paarse Vrijdag krant kan er lesgegeven worden en er zijn nog veel meer leuke en interessante activiteiten te bedenken. Meer inspiratie nodig? Laat het ons vooral weten. U kunt met ons ook contact opnemen over gastlessen seksuele- en genderdiversiteit.

Wij wensen u en uw school alvast een mooie Paarse Vrijdag toe.