‘Overal Jezelf Kunnen Zijn!’ nu ook in Almere

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen” (oud-deelnemer)


Na een succesvolle eerste ronde in Lelystad brengen we ons trainingsprogramma ‘Overal jezelf kunnen zijn!’ nu ook naar Almere. Overal Jezelf Kunnen Zijn is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die ervaring hebben (of verwachten) met uitsluiting en/of discriminatie.


Het programma bestaat uit 5 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport.


Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen. Krijgt u wel eens te maken met opmerkingen die transfoob, homofoob, islamofoob, racistisch of bijvoorbeeld antisemitisch zijn? En wilt u graag leren hoe u hier (beter) op kunt reageren? Meld u dan aan voor dit trainingsprogramma via info@bureaugelijkebehandeling.nl.

De data van de trainingsavonden zijn: 11, 18, 25 mei & 1 en 8 juni. De training vindt plaats op woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur in Sportcomplex Olympiakwartier in Almere. Deelname is gratis, wel vragen wij een borg van €25,- die u teruggestort krijgt na afronding van de trainingen.