‘Overal Jezelf Kunnen Zijn!’ gaat weer verder in Almere

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen” (oud-deelnemer)

De data van de komende trainingsavonden zijn: 11, 18, 25 mei & 1 en 8 juni.

Na een lange corona-pauze gaat het trainingsprogramma ‘Overal jezelf kunnen zijn!’ weer opnieuw van start in Almere. Geef je nu op! info@bureaugelijkebehandeling.nl. Overal Jezelf Kunnen Zijn is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die ervaring hebben (of verwachten) met uitsluiting en/of discriminatie.

Het programma bestaat uit 5 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door jou de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en jezelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijg je weer controle over je eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport.

Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen. Krijg jij wel eens te maken met opmerkingen die transfoob, homofoob, islamofoob, racistisch of bijvoorbeeld antisemitisch zijn? En wil je graag leren hoe je hier (beter) op kunt reageren? Meld je dan aan voor dit trainingsprogramma via info@bureaugelijkebehandeling.nl.

De data van de trainingsavonden zijn: 11, 18, 25 mei & 1 en 8 juni. De training vindt plaats op woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur in Sportcomplex Olympiakwartier in Almere. Deelname is gratis, wel vragen wij een borg van €25,- die u teruggestort krijgt na afronding van de trainingen.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga, Transgender Netwerk Nederland en het CIDI en JMW, dit trainingsprogramma naar Almere.

Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere.