Onze gastlessen voor het nieuwe schooljaar 2019/2020 zijn weer te boeken

Het aanbod voor het nieuwe schooljaar, 2019-2020, is net de deur uit. Nieuw dit jaar is ‘Wie zijn ze eigenlijk?’, een les over labels, identiteit en diversiteit. Voor het voortgezet onderwijs is hiernaast ook nieuw in het aanbod de les ‘Filterbubbels en influencers, de media in beeld’. Een les waarin leerlingen leren kritisch te zijn op wat er via hun beeldscherm binnenkomt. Voor groep 8ers van Lelystad Regenboogstad bieden we dit jaar ook een prikkelende educatieve theatervoorstelling over seksuele diversiteit in combinatie met een workshop. De acteurs en de voorlichters komen gewoon naar de klas, dus er hoeft alleen wat tijd te worden geregeld. Het volledige voorlichtingsaanbod kunt u vinden onder de onderwijspagina op deze website.

Leerlingen en ouders zijn van natuurlijk ook van harte uitgenodigd om het BGBF te laten weten als ze graag een les zouden willen in hun klas. Dan kunnen we samen kijken hoe we dit mogelijk gaan maken. Ook scholen kunnen hun gastles aan vragen (of informatie opvragen) via het aanvraagformulier.

 

Gemiddeld geeft de voorlichter van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) zo’n 80 gastlessen per jaar. We komen in het basisonderwijs, op de middelbare school en bij het MBO. We zien dus alle leeftijden. Elke les is anders, soms komt de voorlichter van BGBF alleen, soms nemen we een andere gastdocent mee. Een theaterdocent bijvoorbeeld, of iemand die vanuit eigen ervaring kan vertellen over discriminatie op grond van handicap, of over racisme en islamofobie. Met de leerlingen gaan we aan de hand van interactieve werkvormen in gesprek over uitdagende thema’s als vooroordelen en discriminatie, (sociale) media en cyberpesten en seksuele- en genderdiversiteit.