Internationale mensenrechten dag

Aanstaande vrijdag 10 december is het de dag voor de Rechten van de Mens. In het jaar 1948 op 10 december is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Sinds 1950 is deze dag bekend geworden als Internationale Dag voor de Rechten van de Mens.

Op de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens wordt aandacht besteed aan de mensenrechten en aan de probleemsituaties.

Mensenrechtenvlag

Vorig jaar is voor het eerst door de Nederlandse antidiscriminatievoorzieningen de mensenrechtenvlag gelanceerd. Deze vlag staat als symbool voor de gelijkwaardigheid van ieder mens op aarde. Door het uithangen van de mensenrechtenvlag kunnen organisaties, particulieren, instanties en bedrijven laten zien dat zij mensenrechten respecteren en ondersteunen.

Ook dit jaar zullen wij deze vlag gaan uithangen.

Activiteiten

Verschillende organisaties organiseren een activiteit op de Dag voor de Rechten van de Mens. Hieronder een aantal activiteiten.

College voor de Rechten van de Mens:

Op 10 december zal de prijs MensenrechtenMens 2021 uitgereikt worden. Dit jaar zal de prijs uitgereikt worden aan een bijzondere voortrekker in de strijd tegen racisme. De kanshebbers zijn: Mpanzu Bamenga, Majorie Malbons en Lida van den Broek. Via de livestream op 10 december van 10.00-12.00 kunt u meekijken. Op de volgende website vindt u meer informatie.

Amnesty International

Op 10 december vanaf 17.00 uur organiseert Amnesty International een online schrijfevenement. Kijk voor meer informatie op de volgende website.

Amnesty Lelystad roept de inwoners va Lelystad mee te schrijven tegen onrecht. Lees er meer over  in het volgende artikel.