Kennismaken met de voorlichter

Marloes HuijsenBeste directeuren en docenten,

Een aantal van jullie heeft mij al gezien, maar velen van jullie zullen mij nog niet kennen.

Ik ben Marloes Huijsen. Medewerker projecten, onderzoeker en voorlichter bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, cultureel antropoloog, criminoloog en Anti Pest Coordinator. Ik ben geboren en getogen in Dronten, waar ik nu nog steeds (of alweer) woon en sinds 2013 werk ik met veel plezier bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.  Daar heb ik de geweldige kans gekregen om niet alleen theoretisch met het thema vooroordelen en discriminatie aan de slag te gaan, maar vooral in de praktijk.

Als medewerker projecten en voorlichter ben ik vooral bezig met bewustwording. Het voorkomen van ongelijke behandeling staat centraal. Inmiddels heb ik al bijna 150 gastlessen mogen verzorgen in het basis- en voortgezet onderwijs. Ik geniet intens van de creatieve ideeën en oplossingen waar leerlingen mee kunnen komen bij bepaalde casussen, de openheid naar elkaar, maar ook naar zichzelf,  als ze zich realiseren dat ook zij vooroordelen hebben en het enthousiasme waarmee ze de opdrachten uitvoeren en vragen durven stellen. Spelenderwijs ontdekken we waar discriminatie vandaan komt, hoe het werkt en wat je er tegen kunt doen. Elke keer weer, of ze nu al heel veel over het thema weten, of nog aan het begin staan.

Ik werk met beproefde methoden waar ik een eigen twist aan heb gegeven en combinaties van werkvormen aan de hand van ervaring en de evaluaties van docenten en leerlingen zelf. Geen één les is exact hetzelfde, niet alleen omdat elke groep weer anders is, maar vooral doordat ik mij laat leiden door de sfeer, interesses en energie van de leerlingen, om zo het maximale uit de les te halen.

Graag zie ik u en uw leerlingen aankomend schooljaar tijdens één van mijn lessen. U kunt uw school opgeven via het aanvraagformulier, maar ook even een mailtje sturen of bellen om te vragen naar de mogelijkheden.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marloes Huijsen

marloes.huijsen@bureaugelijkebehandeling.nl