Extremely Normal komt naar de Noordoostpolder

Vanaf woensdag 1 juni zal de expositie ‘Extremely Normal’ in Emmeloord te zien zijn op de locaties Cultuurbedrijf Noordoostpolder (Kunstuitleen Emmeloord) en in het gemeentehuis van de Noordoostpolder. Iedereen is van harte welkom bij de opening op woensdag 1 juni om 16:00 uur in het gemeentehuis van de Noordoostpolder in Emmeloord.

Extremely Normal

In de reizende, interactieve expositie ‘Extremely Normal’ laat Bureau Gelijke Behandeling Flevoland de mens achter de seksuele gerichtheid/geaardheid of genderidentiteit zien. LHBTI+ Flevolanders vertellen over hun passie, of dit nu hun werk, hobby of een verzameling is. Hun verhalen worden gebracht met portretten en video’s in dit kunstzinnige project ontworpen door kunstenaar Teunis Ruiten. Gewone mensen met bijzondere verhalen in een unieke vorm gegoten. Voor deze expositie zijn elementen ontworpen die je vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Elke kant vertelt een uniek verhaal.

Achtergrond expositie

“Uit onderzoek blijkt dat mensen uit de LHBTI+ gemeenschap zich niet goed vertegenwoordigd voelen in de media. De weergave wordt vaak als stereotyperend en stigmatiserend ervaren”, vertelt kunstenaar Teunis Ruiten. “Ook blijft iemands expertise vaak buiten beeld na hun ‘coming out’. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt daar verandering in! We laten de mens achter de seksuele gerichtheid/genderidentiteit zien.”

Feestelijke opening

Iedereen is van harte welkom bij de feestelijke opening in het gemeentehuis van de Noordoostpolder van 16.00 tot 17.00 uur op woensdag 1 juni. Wethouder Linda Verduin zal de expositie openen in het gemeentehuis en de regenboogvlag hijsen ter gelegenheid van dit feestelijke moment. Hierna verplaatst het gezelschap naar het Cultuurbedrijf waar de directeur van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland de opening afsluit. De feestelijke opening wordt muzikaal omlijst met dank aan het Cultuurbedrijf en er is mogelijkheid voor een hapje en drankje.  

De expositie zal te zien zijn op de locaties Cultuurbedrijf Noordoostpolder (Kunstuitleen Emmeloord) en het gemeentehuis van de Noordoostpolder van woensdag 1 juni t/m vrijdag 15 juli. Dit project is mogelijk gemaakt door Lelystad Regenboogstad.

Expositie verhalen van LHBTI+-ers BGBF