Workshop: Diversiteit en inclusie in de culturele sector

Workshop: Diversiteit en inclusie in de culturele sector

Op 3 juli organiseren we in samenwerking met Rap en Roer de workshop ‘Diversiteit en inclusie in de culturele sector’. Deze unieke workshop, voor cultuurprofessionals, is gericht op het bekendmaken van artiesten die vaak tussen wal en schip vallen. In deze workshop bieden wij je handvatten om deze talenten een podium te geven en om publiek voor hun optredens te werven. Het programma bestaat uit inspirerende en praktische sessies waarmee je het theateraanbod kan diversifiëren en versterken. 

Datum: 3 juli 2024
Tijd: 15-18 uur
Locatie: Met Nieuwe Lokaal in de De Nieuwe Bibliotheek Almere, Stadhuisplein 101, Almere
Kosten: Gratis 

Het Nieuwe Lokaal bevindt zich op de 4e verdieping van bibliotheek Sta.

 

 

 

Programma 

  1. Inspirerende filmvertoning: “Arpa”
    We beginnen de workshop met de vertoning van de film “Arpa”. Deze film dient als inspiratie en geeft een inkijkje in de wereld van de 70 jarige Almeerse harpiste ‘Arpa; die, ondanks haar talent, altijd onopgemerkt bleef. De film biedt een krachtige basis voor de rest van de workshop en wordt gevolgd door een panelgesprek met best practices.
  1. Subsidie Sessies: Hoe financier je de programma’s?
    Hierin krijg je een overzicht van de mogelijkheden en praktische tips om succesvol subsidies aan te vragen door vertegenwoordigers van het VSBfonds en Fonds Cultuurparticipatie.
  1. Publiekswerving: Ideeën en Strategieën
    In deze sessie gaan we samen aan de slag met ideeën en strategieën om het aantrekkelijk te maken voor het publiek om deze onontdekte artiesten te komen zien. We delen best practices, creatieve marketingtechnieken en praktische voorbeelden om het publieksbereik te vergroten.

Doel van de workshop 

Ons doel is om je als cultuurprofessional de middelen en kennis te bieden om een diverser en inclusiever theaterprogramma aan te bieden. Door artiesten te ondersteunen die anders onopgemerkt blijven, draag je bij aan een rijkere culturele ervaring voor het publiek. 

Wij hopen van harte dat je aanwezig kunt zijn bij deze workshop. Zo kunnen we samen een verschil maken in de culturele sector en een breder scala aan artiesten en kunstvormen ondersteunen. 

De aanmeldingen zijn gesloten. Mocht je nog willen komen neem dan telefonisch contact met ons op: 0320-233327