Coming Out Week Lelystad 2020

11 oktober 2020 is het weer Coming Out Dag. De dag waarop we vieren dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en ongelijke behandeling niet wordt geaccepteerd. De hele week (5 t/m 11 oktober) is het daarom feest in Lelystad. Alle winkeliers zijn uitgenodigd hun etalage te versieren in regenboogkleuren, er is een kleurwedstrijd voor de kinderen, met alleen maar winnaars, er kan met een speurtocht een leuk regenboogcadeau verdiend worden en er zijn regenboogijsjes bij Billy’s Ice Cream. Kijk voor het programma per dag in onze agenda: https://bureaugelijkebehandeling.nl/agenda/

Dit is er de hele week te doen/zien in Lelystad Regenboogstad:

Etalage-actie: De winkeliers die meedoen dagen we uit om hun etalage zo mooi/leuk/bijzonder mogelijk in Coming Out Dag sferen aan te kleden. Zij ontvangen hiervoor een tas van BGBF met basismaterialen, waaronder verschillende regenboogvlagitems, buttons, displays en regenboog-crêpepapier, maar diversiteit is natuurlijk wel leuk. Een heuse jury, met bekende Nederlander en bekende Lelystedeling, gaat de winnende ‘Lelystad Regenboog Etalage 2020’ kiezen. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 10 oktober tussen 13:00-14:00 uur, tijdens ons Coming Out Event op de markt van Lelystad, met Utopodium, DramaXX en Teunis Ruiten.

Kleurplaat-actie: Bij de deelnemende winkels kunnen kinderen een kleurplaat ophalen en weer inleveren. Bij het inleveren van hun kleurplaat ontvangen ze een waardebon die weer ingeleverd kan worden bij Billy’s Ice Cream vanaf woensdag 7 oktober t/m zondag 11 oktober voor een regenboogijsje.

Speurtocht: Langs de deelnemende winkels/etalages is een speurtocht uitgezet. Met een volle speurtochtkaart kunnen deelnemers een regenboogcadeau ophalen bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, Zilverparkkade 16 te Lelystad, op werkdagen vanaf woensdag 7 oktober t/m vrijdag 16 oktober, in de middag tussen 14:00-17:00 uur.