Het was Coming Out Week 2018

Zichtbaar jezelf in Lelystad
Lelystad is een Regenboogstad. Zichtbaarheid, sociale acceptatie, voorlichting en veiligheid van LHBTI’s zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten: in Lelystad mag je zichtbaar jezelf zijn, of je homo of lesbisch, hetero, bi of nog in dubio bent. Dit geldt ook voor transgenderpersonen en mensen met een intersekse conditie. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland werkt in opdracht van de gemeente en in samenwerking met andere organisaties en vrijwilligers aan de 4 thema’s.

Coming Out Dag
Donderdag 11 oktober is Coming Out Dag. Dat wordt gevierd op scholen, in bedrijven en organisaties door de regenboogvlag te hijsen of een activiteit te organiseren. Samen laten we zien: bij ons kun je zichtbaar jezelf zijn. Of je uit de kast komt en waar is jouw keuze, maar wij werken eraan dat je dat veilig kunt doen. In Lelystad hijsen dit jaar 35 organisaties en bedrijven de regenboogvlag. Wil jij ook graag meedoen? Mail een foto van jouw vlag op 11 oktober naar info@bureaugelijkebehandeling.nl

Programma Coming Out Week Lelystad

 

Zaterdag 6 oktober Coming Uitmarkt, FlevoMeer Bibliotheek:, 10:00-15:00
met COC Zwolle, Partner&Transgender, Bureau Gelijke Behandeling, Prepp Nu en GGD Sense. Voor alle bezoekers is er een Lelystad Regenboogstad bidon met het Coming Out weekprogramma en oranje koek (die gewoon roze is). Via een live stream met Serajevo ontmoet je theatermaker Nick Teunissen. Opening om 10:00 uur door wethouder Peter Schot.

Zondag 7 oktober Roze Viering, Ontmoetingskerk, Schor 4;, 16:00
Samen met 8 mensen uit verschillende kerken in Lelystad, deels zelf LHBTI, gaat ds. Wilie Elhorst voor in deze dienst met als thema: Geef mij wat te drinken (Joh.4), een Roze Viering over verlangen. Ennio danst voor ons. Soep na afloop. Ben je lid van een kerk of nier (meer)? Kom zoals je bent, want zo ben je welkom.

Dinsdag 9 oktober film Plaire, aimer et courir vite, Filmtheater Lelystad in Agora, 19:45 uur.
Toegang: 9,50. Gratis drankje na afloop in Applaus Hoe veel moed is er nodig om lief te hebben? PLAIRE, AIMER ET COURIR VITE vertelt over twee mannen die worstelen met hun onverenigbare ideeën over de liefde.

Woensdag 10 oktober: Poolcentrum The Wizards,Hangout0320 !! Agorahof 1. Kom vanaf 20:00 gezellig chillen, poolen of darten. LHBTI of open minded? Iedereen is welkom !

Donderdag 11 oktober: Coming Out Dag, veel verschillende activiteiten in de hele stad:

35 Lelystadse organisaties hijsen de regenboogvlag. Wethouder Peter Schot doet dit om 8:40 uur bij het provinciehuis en om 9:00 uur bij de Kubus.

Daar komt de …….
14:00: winkelcentrum Boswijk. Wat vaart daar? De eerste Lelystad Canal Parade? Nee, een roze huwelijksboot met 3 Lelystadse stellen die op deze dag op theatrale wijze gaan trouwen op het regenboogzebrapad. Hun boot komt om 14:00 uur aan bij ’t Amsterdammertje en 2Tone Tattoo & Piercing in de Boswijk. Na de feestelijke ontvangst met roze champagne gaan ze met hun trouwambtenaar naar het zebrapad.

15:30 : Regenboogzebrapad bij NS station. Op het zebrapad vindt de huwelijkssluiting plaats. Natuurlijk wil je daar als getuige bij zijn. Je kunt met de paren op de foto en je gelukwens in het gastenboek achterlaten. Er is koffie of thee en regenboogtompoezen. Is het allemaal theater? Kom kijken en zie het zelf !

FlevoMeer Bibliotheek:
15:30 de Bi-scoop. Met een prachtige Mystery Movie. Toegang gratis.
18:30: BiblioGAY. Op speelse wijze in gesprek met leuke nieuwe mensen en vragenkaartjes. En koffie of thee natuurlijk.
20:00: TransPals. TransPals bestaat uit Dylan van der Griend en François Caous. Beiden zijn geboren als meisje, maar voelen zich een jongen. Samen trokken zij door Europa om andere transgenderjongeren een hart onder de riem te steken. Tijdens deze lezing delen zij hun ervaringen.