Coming Out Week 2021

Agenda Coming Out Week 2021
8 oktober: Feestelijke opening expositie ‘ Extremely Normal’ – 18:00-20:00 uur – de nieuwe bibliotheek Almere Stad.
8 oktober: Film – Petite Fille – 19:45 uur – Filmtheater Lelystad in het Agora Theater.
9 oktober: Uitreiking Lelystad Regenboog etalage-actie 2021 – 14:00-15:00 uur – Regenboogpad (Station) Lelystad.
10 oktober: Roze Viering – 16:00 uur – Ontmoetingskerk Lelystad.
11 oktober: Regenboogvlaggen Lelystad – 8:45 uur – Porteum Lelystad.
11 oktober: Permanent hijsen van de Progress Pride vlag in Almere – 13:00 uur – Stadhuisplein Almere.
12 oktober: Film – Supernova – 19:45 uur – Filmtheater Lelystad in het Agora Theater.
7 november: Winterpride AlmereLees hieronder de details.
Mis jij een activiteit in Flevoland? Laat het ons weten: info@bureaugelijkebehandeling.nl

Film ‘petite fille’ in Agora Theater op 8 oktober
Op vrijdagavond 8 oktober programmeert Filmtheater Lelystad een documentaire met LHBTI+thema in het kader van Coming Out Week.
De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten.Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.
Kaartjes voor de film zijn te bestellen door hier te klikken.

Feestelijke opening Extremely Normal de expositie in Almere op 8 oktober 2021
In de reizende, interactieve expositie ‘Extremely Normal’ laat Bureau Gelijke Behandeling Flevoland de mens achter de seksuele gerichtheid/genderidentiteit zien.  Flevolanders uit de LHBTI+ gemeenschap vertellen over hun passie, of dit nu hun werk, hobby of een verzameling is.
Uit onderzoek blijkt dat mensen uit de LHBTI+ gemeenschap zich niet goed vertegenwoordigd voelen in de media. Weergave is vaak stereotyperend en stigmatiserend. Ook blijft iemands expertise vaak buiten beeld, na hun ‘coming out’. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt daar verandering in!
 De Almeerse opening vindt plaats vrijdagavond 8 oktober van 18:00 – 20:00. De expositie is van 9 oktober t/m 18 november te zien in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. Hierna zal de interactieve expositie met steeds wisselende portretten rondreizen langs de andere 5 Flevolandse gemeenten.
https://bureaugelijkebehandeling.nl/agenda/extremely-normal-de-expositie-opening/. 

Regenboogetalage-actie Lelystad op 9 oktober
Ter gelegenheid van Coming Out Dag is het weer feest in Lelystad. Alle winkeliers zijn uitgenodigd hun etalage te versieren in regenboogkleuren en er is een berentelwedstrijd voor de kinderen. De winkeliers die meedoen dagen we uit om hun etalage zo mooi/leuk/bijzonder mogelijk in Coming Out Dag sferen aan te kleden. Zij ontvangen hiervoor een tas van BGBF met basismaterialen, waaronder verschillende regenboogvlagitems, buttons, displays en regenboog-crêpepapier, maar diversiteit is natuurlijk leuk. Een jury gaat de winnende ‘Lelystad Regenboog Etalage 2021’ kiezen.De winnaar wordt bekend gemaakt door retailconsultant Ad van Beek, op zaterdag 9 oktober vanaf 14:00 uur, tijdens ons Coming Out Event bij het Regenboogpad bij het station. De etalages blijven hierna nog een week versierd, dus kom vooral kijken in het stadshart en het Lelycentre.Kika-beren telactie: Speciaal voor Coming Out Dag hebben wij kika-beren uitgedost in een regenboogjasje. Hoeveel regenboogberen tel jij in de etalages? Lever je antwoord in op vrijdag 15 oktober (tussen 10:00-16:00 uur) aan de Zilverparkkade 16 bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en krijg een regenbooglolly bij het juiste aantal! https://bureaugelijkebehandeling.nl/agenda/start-coming-out-week-lelystad-2/

Roze Viering Lelystad op 10 oktober
Roze Viering op zondag 10 oktober om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk 
van de Protestantse Gemeente Lelystad, Schor 4, 8224 CM Lelystad. Op zondag 10 oktober wordt in de Ontmoetingskerk in Lelystad alweer voor de zevende keer een Roze Viering gehouden. De viering die om 16.00 uur begint, heeft als thema: Onrust, verlangen en onhandigheid. We luisteren, zingen, zijn stil, genieten van elkaar en delen het licht. Mensen van verschillende kerken en de Joodse gemeenschap, LHBTI+’s en hetero’s, hebben deze viering samen voorbereid.  
De viering is voor iedereen. Met gelijkgestemden vieren en je tegelijk gesteund en omringd weten door de geloofsgemeenschap, geeft een gevoel van saamhorigheid en een weten geaccepteerd te zijn. Dat je werkelijk kunt zijn wie je bent. Na afloop van de viering is er gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten met een drankje en hapje. https://bureaugelijkebehandeling.nl/agenda/roze-viering-lelystad/

Regenboogvlaggen in Lelystad op Coming Out Dag 11 oktober
Dit jaar hijsen weer heel veel locaties de regenboogvlag. Doe jij ook mee? We verzamelen maandag om 08:45 uur op het terrein van Porteum in Lelystad om hier samen de regenboogvlag te hijsen. Hijs jij zelf ook de regenboogvlag? Mail/app (0320-233327) dan een foto of tag ons op Facebook als je jouw foto van de regenboogvlag post. Ook provincie Flevoland hangt de regenboogvlag uit. Deze blijft de hele Coming Out Week hangen.

Permanent hijsen Progress Pride vlag in Almere 11 oktober
Gemeente Almere: “Op maandag 11 oktober is het Coming Out Dag, de start van de Regenboogmaand van Almere. Deze maand staat in het teken van mogen zijn wie je bent in Almere. Tijdens deze viering wordt de inclusieve regenboogvlag voor het eerst gehesen door wethouder Froukje de Jonge. De Jonge doet dit samen met de LHBTI+ partijen. Op verzoek van de LHBTI+ gemeenschap uit Almere blijft deze vlag permanent voor het stadhuis hangen. De inclusieve regenboogvlag, genaamd de Progress Pride Flag, is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Deze vlag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTI+’ers van kleur te vertegenwoordigen. Partners uit Flevoland zijn van harte uitgenodigd om bij het hijsen van de vlag aanwezig te zijn. Dit vindt plaats op 11 oktober om 13 uur op het Stadhuisplein in Almere.”
Woon je in Almere en wil je op deze bijzondere dag ook laten zien dat je de LHBTI+ gemeenschap steunt? Hang dan de inclusieve regenboogvlag uit op Coming Out dag op 11 oktober. Deze kan je gratis ophalen op verschillende afhaallocaties. Voor meer informatie over deze locaties en de data: klik hier.Wees er snel bij, want op = op. Er zijn 100 vlaggen beschikbaar. 
De vlag kan je niet alleen uithangen maar ook via social media delen. Maak een foto van jouw vlag en post het op social media met de hashtag #comingoutdagalmere. Zo zorgen we met zijn allen voor extra bewustwording deze dag.

Film ‘supernova’ in Agora Theater op 12 oktober
Ook op dinsdagavond 12 oktober programmeert Filmtheater Lelystad een film met LHBTI+ thema in het kader van Coming Out Week. Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. 
Kaartjes voor de film zijn te bestellen door hier te klikken. 

Winterpride Almere op 7 november
Op 7 november 2021 vindt er een nieuwe editie plaats van de Almeerse Winterpride. Houd de website van Winterpride Almere in de gaten voor meer informatie. 
Werkgebied
Lelystad, Dronten, gemeente
Noordoostpolder & Urk

Zilverparkkade 16
8232 WJ Lelystad

Tel: 0320 23 33 27Werkgebied
Almere en Zeewolde


Flevostraat 10
1315 CC Almere

Tel: 036 529 76 70 Volg ons:   | bureaugelijkebehandeling.nl | Contactuitschrijven    wijzig voorkeuren