BLOG

Woede, verdriet en irritaties, maar ook vreugde, verbazing en saamhorigheid. Geen thema kan zo’n breed scala aan emoties losmaken als (on)gelijke behandeling. In deze blog lees je bijzondere verhalen van gewone mensen die vertellen over wat hen raakt, inspireert en beweegt. Mensen die ogenschijnlijk in niets op elkaar lijken, blijken soms bijzondere overeenkomsten te hebben. Kleine inkijkjes in bovenkamers en onderbuikgevoelens.
Elke eerste en derde dinsdag van de maand.

Quincy- autisme en werk

Hallo, Mijn naam is Quincy. Ik ben 19 jaar jong en woon in Lelystad. Ik ga jullie meenemen in mijn verhaal over autisme (ass). Dit omdat ik hier (vooral werkgericht) veel problemen mee hebt gehad.

Autisme en werkgevers

Ik ben sinds december 2016 gediagnostiseerd met autisme (ass). En sinds dat moment heb ik heel veel problemen gehad (en af en toe nog steeds) om aan het werk te komen. Ik werd op onwijs veel werkplekken afgewezen, omdat ze van mensen met autisme (ass), zoals ik, alleen maar negatieve kanten zagen. Terwijl mensen met autisme (ass) ook z’n positieve kanten hebben. Alleen helaas wordt dit dan vaak niet gezien of durven ze het niet aan…. En dat is jammer. Terwijl een werkgever naar mijn idee ook gewoon kan denken, ‘weetje, ik probeer het gewoon’. Maar helaas bij het woord autisme (ass) alleen al haken werkgevers af….


Norquensi – vooroordelen

Hoi! Ik ben Norquensi, 22 jaar oud en woon sinds 2016 in Lelystad. Ondanks ik een enorme workaholic ben, heb ik toch nog een paar hobby’s. Lezen, schrijven en voetballen zijn mijn grootste hobby’s. Hiernaast heb ik zelf ook een podcast waar ik met twee andere vrienden spreek over verschillende onderwerpen.

“….Wat gebeurt er nu? Met die sollicitant?
Deze jongen had net zo goed ik kunnen zijn. Ik ben ook van kleur en 22 jaartjes jong.
Nadat je zo veel sollicitatiebrieven hebt verstuurd, ben je er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Zo kom je nooit aan de bak. Niet aan stage, zo kom je niet aan werkervaring. Het wordt dus ook een stuk moeilijker om later, na je opleiding, überhaupt een baan te vinden….”


Alfred – clown van de klas

Even voorstellen: Alfred de Jong, 53 jaar, en alweer heel wat jaartjes woonachtig in het mooie Zeewolde. Van oorsprong kom ik uit een klein dorpje helemaal boven in de provincie Groningen. Daar ben ik geboren en getogen en daar heb ik tot mijn 32ste gewoond.

Of ik misschien een blog wilde schrijven voor Bureau Gelijke Behandeling… Ik dacht: “Wie wil dat nou lezen joh?” Maar ach, misschien is het toch ook wel eens goed om af en toe eens je leventje te overzien. En ik deel graag, dus dan ook maar openbaar. Om nu die 53 jaar in één keer op te lepelen is natuurlijk niet te doen. Dan wordt het een boek, en geen blog. Dus dan maar beginnen met bij het begin: mijn jongste jeugdjaren.

In zo’n klein dorpje zit je je hele schooltijd met dezelfde groep kinderen in de klas. Dat was overigens geen grote klas, met maar zo’n 13 kinderen. Met bijna allemaal heb ik de tijd doorgebracht vanaf de kleuterschool tot wat toen nog de zesde klas heette (tegenwoordig groep 8). Het voelde als een veilige omgeving zonder al te grote bijzonderheden. Klik hier om meer te lezen…


Magdalena- De Kleur van je veren

Een foto, maar wie steekt hierachter, wie ben ik?  Mijn naam is Magdalena en op de vraag wie ik ben, zou ik willen antwoorden: gewoon een mens. Net als ieder ander sta ik in de ochtend op, ik ken momenten van vreugde en van verdriet.  Ik doe dagelijkse dingen zoals het halen van boodschappen en mijn huis opruimen. Wij hebben als mensen méér gemeen dan dat we verschillen. Zoals elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, in kleurenpracht en grootte verschillend, heeft moeder natuur mij een kleur in huid, haar en ogen meegeven. 

“Als mens kiezen wij net als de dieren niet ons verenpak, we worden ermee geboren.”

Wel hebben we de vrijheid van de keuze van onze bedekking. Daarin mogen we een keuze maken tussen donkere of lichte kleuren en rustige of kleurrijke patronen. Onze bedekking kan een jas zijn, een hoofddoek of een korte rok. Samen met wat ons door de natuur is geschonken en onze vrije keuzes die de wet mogelijk maakt, mogen we het wezen zijn wie we willen zijn. Dat maakt ons allemaal verschillend, kleurrijk, anders, maar onder de wet wel gelijkwaardig.  Klik hier om meer te lezen…