BGBF-stories: Kristijan @ Zwolle Pride

Afgelopen zaterdag 31 augustus was in Zwolle naast de Pride Walk ook een Pride Markt. Deze vond plaats in de Grote Kerk, een plek van rust en koelte, even uit het gewoel van de parade.

Ik, Kristijan, was samen met vrijwilligers Natascha en Trix, aanwezig namens Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, om mensen te vertellen over het belang van het melden van discriminatie en over onze Regenboogactiviteiten in Lelystad Regenboogstad en omstreken. Collega-bureau Artikel 1 Overijssel gaf daarnaast ook informatie over melden en mensenrechten.

Er waren nog veel meer organisaties van de partij. O.a. de GGD, de GSA (Gender & Sexuality Alliance) van het Deltion College, en Roze in Wit (weet u of uw (huis) arts openstaat voor uw seksuele gerichtheid/genderidentiteit?). Sportschool Kenneth Sewbalak gaf demonstraties Taekwon-Do en informatie over zelfverdediging. Bij Stichting Dusty Foundation kon je op de foto om een vuist te maken tegen discriminatie en intolerantie.
Daarnaast waren er natuurlijk de organisatoren van de Zwolle Pride: COC Zwolle en Club-T om informatie te geven over wat zij doen voor en met de LHBT-community.

De markt was goed bezocht en we hebben veel mooie gesprekken gevoerd over wat discriminatie is, wat je er zelf tegen kan doen en hoe Bureau Gelijke Behandeling Flevoland kan helpen. Ik sta graag op dit soort evenementen, om mensen te laten zien dat we (LHBTI’s) net zo gek of net zo gewoon als ieder ander zijn. Al met al een bijzondere dag, met een kleurrijk randje.