BGBF gaat bloggen

Heb jij ze al gelezen? de blogs van Magdalena en Alfred.

Woede, verdriet en irritaties, maar ook vreugde, verbazing en saamhorigheid. Geen thema kan zo’n breed scala aan emoties losmaken als (on)gelijke behandeling. In deze blog lees je bijzondere verhalen van gewone mensen die vertellen over wat hen raakt, inspireert en beweegt. Mensen die ogenschijnlijk in niets op elkaar lijken, blijken soms bijzondere overeenkomsten te hebben. Kleine inkijkjes in bovenkamers en onderbuikgevoelens.
Elke eerste en derde dinsdag van de maand.

Een stukje uit de blog van Alfred:

Alfred – clown van de klas

Ik was al heel vroeg een ‘dik jongetje’. Daar zijn wel een paar oorzaken voor aan te wijzen. Zo was ik altijd op pad en vooral volwassenen vonden mij een gemakkelijk, gezellig en grappig joch. En overal ving ik dus wel iets lekkers, of mocht ik mee-eten. Dik zijn is verder iets dat in mijn genen zit. Mijn moeder is ook altijd een ‘flinke’ vrouw geweest en in haar familie waren ze ook bekend met obesitas. En dan speelt natuurlijk ook nog mijn bourgondische aard mee!

Nu is het zo dat je als dik kind vaak het mikpunt van spot bent. Niet alleen bij andere kinderen, maar ook wel bij volwassenen. Ik nam mijn pesters vaak al zelf de wind uit de zeilen: ik deed maar vrolijk met ze mee. Vóór iemand een opmerking zou kunnen maken over bijvoorbeeld mijn uiterlijk, deed ik dat zelf al. 

“En zo had ik geregeld de lachers op mijn hand, al had ik ook best door dat dat ten koste van mezelf ging.”