Roze Viering: Til een steen op en daar zul je mij vinden (Thomasevangelie)

14 april 2019

Ontmoetingskerk, Schor 4 te Lelystad

Al zo’n 25 jaar worden op diverse plekken in Nederland Roze Vieringen georganiseerd. Veel LHBT’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) voelen zich in hun eigen kerk helaas onvoldoende geaccepteerd. Tijdens de Roze Vieringen ervaren zij diversiteit en ruimte. Ook ontmoeten zij mensen, die ieder op eigen wijze met geloven bezig zijn. Liefde wordt gevierd, ongeacht seksuele voorkeur.

Op zondag 14 april wordt in Lelystad voor de vijfde keer een Roze Viering gehouden. De viering, die om 16:00 uur begint heeft als thema: Til een steen op en daar zul je mij vinden (Thomasevangelie). We verdiepen ons verder in de tekst horend bij Psalmzondag uit ps. 118, over de steen elkaar en delen in het licht. Acht mensen, afkomstig uit verschillende kerken en de Joodse gemeenschap hebben deze viering samen voorbereid. DS. Mariska van Beusichem, stadspastor in Zwolle, gaat voor. Na afloop van de viering is er gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten met een drankje en een hapje.

Zin om volgende Roze Vieringen mee voor te bereiden? Ideeën of suggesties delen? Wil je graag een uitnodiging ontvangen of op de hoogte blijven?
Laat het ons weten via info@bureaugelijkebehandeling.nl of bel naar 0320-233327

Graag tot ziens bij de Roze Vieringen!