Activiteiten op IDAHOT gaan online!

17 mei 2020

IDAHOT: De internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie.

IDAHOT, jaarlijks op 17 mei, is een dag waarop organisaties internationaal aandacht vragen voor het bestaan en tegengaan van homofobie/transfobie/bifobie. “Om inclusief te zijn en de veelkleurigheid van de samenleving in seksuele oriëntaties en gender identiteit en expressie te benadrukken, staat IDAHOT voor “een wereldwijde viering van seksuele en gender diversiteit” (idahot.nl).

i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus zullen er vooral online activiteiten plaatsvinden op deze dag.

Zo worden mensen en organisaties vooral opgeroepen de regenboogvlag te hijsen, in real-life als het even kan, maar ook digitaal. Digitaal de regenboogvlag hijsen: hoe doe je dat? Plaats een afbeelding of video van de regenboogvlag, eventueel aangevuld met een boodschap of oproep. Je kunt ook je profielfoto op sociale media voorzien van een speciaal IDAHOT-kader.

Houdt het event van COC-Midden-Nederland in de gaten om te kijken wat zij doen op deze dag: https://www.facebook.com/events/548102069075955/ “COC Midden-Nederland staat ieder jaar stil bij deze bijzondere dag. En ondanks de bijzondere omstandigheden, laten wij het 30-jarige jubilieum van IDAHOT dit jaar natuurlijk ook niet aan ons voorbijgaan. Hou onze website en social media-kanalen in de gaten voor meer informatie!”

Houdt ook Idahot.nl in de gaten voor meer informatie over deze dag: https://idahot.nl/coronaproof-lhbti-zichtbaarheid-doe-je-mee/