FILM: Les Misérables, over institutioneel racisme & politiegeweld, met nagesprek

4 juli 2020

In de Nieuwe Bibliotheek Almere:

Film van 14:00 tot 15:45 uur          |      Nagesprek om 16:00 uur

Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal   |      Bibliotheek Stad, nieuwscafé 1e etage

Leden € 7,75 | niet-leden € 9,25    |     Voor iedereen toegankelijk

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

Net als Victor Hugo in zijn vermaarde roman Les Misérables uit 1862 laat regisseur Ly de broeiende sociale ongelijkheid zien in de Parijse periferie, en de daaruit voortvloeiende armoe en ellende van het Franse volk.

Ladj Ly, Frankrijk, 2020, 105 min.

Om 16.00 uur vindt er een nabespreking plaats over de verschillende thema’s uit de film: institutioneel racisme, politiegeweld en het doorbreken van patronen. Het is een dialoog waarin vooral verbinding centraal staat. Wie de gespreksleider is wordt snel bekend gemaakt! De nabespreking vindt plaats in het nieuwscafé op de 1e etage en is voor iedereen toegankelijk.