Derde training ‘Overal jezelf kunnen zijn’ Almere (uitgesteld)

28 oktober 2020

“Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen” (oud-deelnemer)

Bent u of kent u iemand uit Almere die aan de slag wil met de eigen weerbaarheid en empowerment? Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt samen met Tijgertje LHBTI Krav Maga, Transgender Netwerk Nederland en het CIDI en JMW, het trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment ‘Overal jezelf kunnen zijn’ naar Almere.

Overal Jezelf Kunnen Zijn is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor iedereen die ervaring heeft (of verwacht) met uitsluiting en/of discriminatie. Het programma bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport.

Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen. Krijgt u wel eens te maken met opmerkingen die transfoob, homofoob, islamofoob, racistisch of bijvoorbeeld antisemitisch zijn? En wilt u graag leren hoe u hier (beter) op kan reageren? Meld u dan aan voor dit trainingsprogramma via bureaugelijkebehandeling.nl.

In Lelystad is de training positief ervaren: “Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; Je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manieren kan omgaan met een situatie; Ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is. Maar ook “Ik ben mij meer bewust, dat ik soms mensen onbedoeld kan kwetsen”

Deelname is gratis. Wij vragen wel een borg van 25 euro, maar deze krijgt u retour na deelname.
De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond.
De eerste bijeenkomst is woensdagavond 7 oktober. Na de herfstvakantie gaan we weer verder vanaf 21 oktober van19:00-21:00 uur.

Geïnteresseerd? Of wilt u graag meer informatie? Mail dan naar bureaugelijkebehandeling.nl of bel naar 036-5297670.

Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere.

Overal jezelf kunnen zijn & Corona-maatregelen: 
Dit programma valt onder het beleid rond contactsporten. Op dit moment hoeft er bij (contact)sporten geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het sporten. Er mag normaal spelcontact zijn. Hiervoor en erna dient er wel afstand bewaard te worden. Aangezien er ook zelfverdedigingstechnieken worden geleerd is contact onvermijdelijk. Wees uzelf daarvan bewust.

BGBF volgt verder de regels van het RIVM:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand, met als uitzondering tijdens het sporten.
  • Was vaak je handen (BGBF zal desinfectiemiddelen plaatsen).

Mochten de maatregelen in de tussentijd veranderen, dan zal de training aangepast of verplaatst worden.