Democratiefabriek in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

24 september 2019

De Democratiefabriek komt naar Dronten! Wegwijzer in de Democratie

Deze interactieve tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap is te vinden in de FlevoMeer Bibliotheek Dronten in week 39 en 40, van 24-september t/m 4-oktober-2019.

De Democratiefabriek van Vredeseducatie is een leuke en dynamische opstap om in gesprek te gaan over democratie, pesten, vrijheid van meningsuiting, het belang van stemmen en de rechten van minderheden. Hieraan gekoppeld is er de activiteit ‘stemmen kan je leren’, waarbij bezoekers hun stem mogen uitbrengen over een voor Dronten belangrijk maatschappelijk onderwerp. Stemmen is één van de duidelijkste uitingen van ons democratisch recht en daarmee gelijk een goede graadmeter van ons burgerschap en onze politieke betrokkenheid. Lang niet iedereen weet de stembus goed te vinden en ook de bibliotheek is voor sommige inwoners nog best een drempel te hoog. Dat kan anders! Met dit project willen wij daarom een basis leggen voor meer maatschappelijke/politieke betrokkenheid en de bibliotheek profileren als wegwijzer in de democratie.

In de periode 24-09/04-10 zullen klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs de tentoonstelling in Dronten bezoeken, als ook Drontenaren met afstand tot de maatschappij. Deze groep zal tevens een rondleiding krijgen door de bibliotheek om op laagdrempelige wijze kennis te kunnen maken met de mogelijkheden van de bieb. Iedereen is overigens van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Wil jij met jouw klas of (mede)bewoners naar FlevoMeer Bibliotheek Dronten voor de Democratiefabriek en ‘Stemmen kan je leren’? Laat het ons weten via info@bureaugelijkebehandeling.nl.

Dit project wordt mede mogelijkheid gemaakt door een subsidie van provincie Flevoland.