De Democratiefabriek: 12 tot en met 21 maart

21 maart 2019

12 tot en met 21 maart:

Een interactieve tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap 

Burgemeester Ina Adema opent op dinsdag 12 maart de interactieve tentoonstelling de Democratiefabriek in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

De Democratiefabriek komt niet voor niets kort voor de Provinciale Statenverkiezingen naar Lelystad ‘ Dit project van Vredeseducatie is een leuke en dynamische opstap om met leerlingen in gesprek te gaan over democratie, pesten, vrijheid van meningsuiting, het belang van stemmen en de rechten van minderheden’ vertelt Marloes Huijsen, voorlichter van Bureau Gelijke Behandeling en initiatiefnemer van dit project. Zij verheugt zich enorm op het samenspel met de leerlingen en hun creativiteit.  ‘Verder vinden we het heel fijn dat leerlingen van de MBO opleiding onderwijsassistent van Landstede in Lelystad ons komen helpen bij het begeleiden van de leerlingen’.

In de periode 12-22 maart zullen 28 klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs de Democratiefabriek bezoeken. Ook volwassenen kunnen tijdens openingstijden van de bibliotheek een kijkje komen nemen. Er ligt een gratis verkiezingskrant voor hen klaar van Prodemos. Voor kinderen is er de krant “Groep 8 aan de macht’, eveneens van Prodemos.