Coming Out Dag Lelystad 2018: Diverse activiteiten

11 oktober 2018

35 Lelystadse organisaties hijsen de regenboogvlag.
Wethouder Peter Schot doet dit om 8:40 uur bij het provinciehuis en om 9:00 uur bij de Kubus.

14:00: winkelcentrum Boswijk. Wat vaart daar? De eerste Lelystad Canal Parade? Nee, een roze huwelijksboot met 3 Lelystadse stellen die op deze dag op theatrale wijze gaan trouwen op het regenboogzebrapad. Hun boot komt om 14:00 uur aan bij ’t Amsterdammertje en 2Tone Tattoo Piercing in de Boswijk. Na de feestelijke ontvangst met roze champagne gaan ze met hun trouwambtenaar naar het zebrapad.

15:30 : Regenboogzebrapad bij NS station. Op het zebrapad vindt de huwelijkssluiting plaats. Natuurlijk wil je daar als getuige bij zijn. Je kunt met de paren op de foto en je gelukwens in het gastenboek achterlaten. Er is koffie of thee en regenboogtompoezen. Is het allemaal theater? Kom kijken en zie het zelf !

15:30 : FlevoMeer Bibliotheek, de Bi-scoop. Met een prachtige Mystery Movie. Toegang gratis.

18:30: FlevoMeer Bibliotheek: biblioGAY. Op speelse wijze in gesprek met leuke nieuwe mensen en vragenkaartjes. En koffie of thee natuurlijk.

20:00: FlevoMeer Bibliotheek: TransPals. TransPals bestaat uit Dylan van der Griend en François Caous. Beiden zijn geboren als meisje, maar voelen zich een jongen. Samen trokken zij door Europa om andere transgenderjongeren een hart onder de riem te steken. Tijdens deze lezing delen zij hun ervaringen.