Coming Out Dag 2019

11 oktober 2019

Coming Out Dag, 11 oktober, de dag waarop we vieren dat we onszelf mogen zijn en laten zien dat we ongelijke behandeling op grond van seksuele gerichtheid of genderidentiteit niet accepteren.

Ook dit jaar staan er weer veel verschillende activiteiten gepland op en rond 11 oktober:

  • Wethouder Peter Schot hijst die dag om 9:15 uur de regenboogvlag op de kade van Bataviahaven
  • Bureau Gelijke Behandeling presenteert de uitkomsten van het belevingsonderzoek onder Lelystadse LHBTI’s
  • Film: Stille Dorst in Utopodium, Dukaatpassage 33, om 18:00 uur
  • Roze Viering: Wondermooi zoals u mij gemaakt hebt? 13 oktober, Ontmoetingskerk, 16:00 uur
  • Gastlessen seksuele- en genderdiversiteit op de SGL, 18 oktober.

Misschien wilt u meedoen aan het hijsen van de regenboogvlag? Laat het ons weten als u zelf een regenboogvlag hijst en deel een foto van uw wapperende vlag op onze Facebookpagina Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Kom in de avond van 11 oktober naar de film Stille Dorst in Utopodium, Dukaatpassage 33. We beginnen om 18:00 uur met dit mooie korte verhaal over Tarik, een 32-jarige Marokkaanse man, die alleen bij een vakantiehuisje op de Veluwe terecht komt om de scheiding met zijn vrouw te ontlopen. Wanneer vervolgens de waterleiding van het huis niet blijkt te werken, komt Jonas, de verhuurder van het huisje, langs om hem te repareren. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij zijn hele leven al heeft onderdrukt. De film wordt vertoond onder etenstijd, dus natuurlijk zorgen wij voor wat te eten!