Week van de toegankelijkheid: lekker vrij en doen wat je zelf wilt!

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: in je vrije tijd dingen doen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit niet vanzelfsprekend. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden. Als iemand in een rolstoel uit eten wil moet hij/zij eerst goed uitzoeken of de horecagelegenheid wel toegankelijk is: is er een lift, is er een gehandicaptentoilet, is er voldoende ruimte om de rolstoel te manoeuvreren? Als je met een beperking lid wil worden van een sportclub, dan moet je je afvragen of er wel voldoende rekening gehouden wordt met je beperking en of de club bereid is aanpassingen te doen die het sporten mogelijk maken. Mag de assistenthond wel overal mee naar toe?

Op woensdag 3 oktober vanaf half 1 (inloop vanaf 12 uur)  is in het Stadhuis van Lelystad een bijeenkomst met extra aandacht voor toegankelijkheid. Iedereen, met of zonder beperking, is van harte welkom en kan als hij/zij dit wil ook actief met het onderwerp aan de slag. Aan de hand van een checklist kan op een leuke manier worden ontdekt dat toegankelijkheid van het centrum niet voor iedereen vanzelfsprekend is!

In Almere is iedereen deze dag van 12.45 uur tot 15.30 uur welkom in Café op 2. Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid in Almere. Tijdens de middag wordt inwoners van Almere gevraagd om de toegankelijkheid van locaties in kaart te brengen. Ook kan iedereen die zelf wil ervaren hoe het is om een beperking te hebben zich een tijdelijk handicap aan laten meten.Klik hier voor het Almeerse programma.

Zo kunnen we samen weer een belangrijke stap zetten om het VN-verdrag handicap in Flevoland waar te maken.

Niet toegelaten met een beperking? Meld het hier