Transgender Gedenkdag, herdenking op 18 november in Lelystad

Transgender Gedenkdag
Transgender Netwerk Nederland (TNN) en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) nodigen u van harte uit voor de landelijke herdenking van Transgender Gedenkdag/ Transgender Day Of Remembrance.
Deze herdenking zal worden gehouden op zondag 18 november om 15:00 uur in het Agora Theater, Agorabaan 12, 8224 JS te Lelystad. In dit theater bent u die middag vanaf 14:30 uur welkom voor een kopje koffie of thee.

 

Programma:

  • Namen:
    De 369 namen van transgender personen die in het afgelopen jaar zijn vermoord en omgekomen door geweld als gevolg van transfobie zullen worden voorgelezen door transgender personen en hun naasten. Bij elke naam wordt een lichtje ontstoken.
  • TNN zal nieuwe onderzoeksresultaten over de veiligheid van transgender personen in Nederland presenteren. Het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport wordt aangeboden aan wethouder Peter Schot van Lelystad Regenboogstad door Corine van Dun, Trans Ambassadeur van TNN.
  • Brochure ‘Worden wie we zijn’:
    Auteur Katelijn Berghoef schreef de brochure ‘Worden wie we zijn, ervaringen van transmannen en een transvrouw’. Dit boekje wordt aangeboden aan degenen die hebben meegewerkt. Voor elke bezoeker is na afloop een exemplaar beschikbaar.

Na afloop van de herdenking is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten met een drankje.
Ook wordt u een soepmaaltijd aangeboden.
In de vroege ochtend van 18 november zijn dan in Lelystad 314 bomen omhelsd met lint in de kleuren van de transgendervlag, verbonden aan een naam van een van de omgekomen transgender personen.
Wilt u de herdenking bijwonen? Stuur dan een mail naar info@bureaugelijkebehandeling.nl en u ontvangt een bevestiging.

Tijdens de herdenking zal singer songwriter Valentina Elèni optreden en Lion zal voor ons dansen. De herdenking wordt afgesloten met de voorstelling ‘Ik besta nog’ door Mounir Samuel.

Het programma is toegankelijk voor doven door de inzet van een tolk Nederlandse gebarentaal via Roze Gebaar