Rotterdamse agente mag hoofddoek dragen

De Nationale Politie discrimineert Sarah Izat door haar te verbieden om haar functie uit te oefenen in politie uniform, in combinatie met haar hoofddoek.

Dit oordeelde het College voor de Rechten van de Mens (CRM) op 20 januari (oordeelnummer 2017-135). CRM schrijft dat het verbod om het politie-uniform samen met haar hoofddoek te dragen de vrouw treft in een religieuze uiting. Daarom maakt het korps indirect onderscheid op grond van godsdienst. In haar specifieke situatie zijn veiligheid en neutraliteit volgens CRM niet in het geding.

Sarah Izat is opgelucht en blij met het oordeel.
De Nationale Politie heeft in reactie aangegeven het oordeel zorgvuldig te zullen bestuderen en met een reactie te komen.

Woon je in Flevoland en ondervind je zelf problemen op je werk vanwege het dragen van religieuze symbolen als een hoofddoek, een kruisje of een keppeltje? Meld het via info@bureaugelijkebehandeling.nl of door ons te bellen: 0320-233327 of 036-5297670

Samen maken we er werk van! Ook kunnen we je begeleiden tijdens een procedure bij het College voor de Rechten van de Mens.

Het volledige oordeel van CRM over deze zaak vind je hier

 

afbeelding (C) Marcel van den Bergh/de Volkskrant