De Democratiefabriek in Lelystad van 12 tot en met 21 maart

Een interactieve tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap.
Democratie is voor de meeste mensen als water voor een vis: vanzelfsprekend. Maar dat is het niet! Democratie is mensenwerk en kan ontdekt en geoefend worden in de Democratiefabriek. Een fabriek waarin kinderen en jongeren democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen.

  • Opening dinsdag 12 maart met de burgemeester
  • Tentoonstelling staat van dinsdag 12-03 t/m donderdag 21-03
  • In de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
  • Scholen (BO groep 7 en 8 & VO onderbouw*) kunnen zich aanmelden om met hun klas de Democratiefabriek te bezoeken via info@bureaugelijkebehandeling.nl of het aanmeldformulier gastlessen. Uw klas brengt ongeveer 1 uur door in de Democratiefabriek. Per dag hebben wij ruimte voor 4 groepen en we starten om 10:15 uur.
  • Zelf de Democratiefabriek bezoeken? Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
               *Overleg over andere groepen is mogelijk

Werkwijze
“We leren ze geen feiten. het gaat om je mening en als mensen hun eigen mening kunnen vormen en delen met anderen en kunnen luisteren naar andermans mening. Dan is de basis van democratie eigenlijk gelegd” (Vredeseducatie).
In de Democratiefabriek wordt met hoofd, hart en handen gewerkt. Jongeren discussiëren met elkaar en het is een levendige boel. Bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis van de democratie te vergroten en hun meningen te vormen. Jongeren zappen en surfen door de Democratiefabriek en worden geconfronteerd met dilemma’s, analyses, vragen en keuzes.

De tentoonstelling gaat over grote thema’s als conflicten, macht en democratie maar gaandeweg ontdekken de bezoekers dat de tentoonstelling over hen zelf gaat. Over hun eigen idealen, hoop, waarden, houding en gedrag.

Certificaat
Thuis of op school verwerken bezoekers hun antwoorden in een internetprogramma en printen ze een certificaat met een reactie op de keuzen, die ze in De Democratiefabriek maakten

Kijk voor een impressie van de Democratiefabriek dit filmpje op youtube. Meer informatie? Mail naar info@bureaugelijkebehandeling.nl