Feestelijke Roze Maaltijd met veel muziek

23 maart 2018

Op 23 maart vindt er een feestelijke Roze Maaltijd plaats in de Uiterton te Lelystad. Hierbij zijn ook bewoners van de Uiterton aanwezig. Er zal veel muziek te horen zijn! Het duo Tjeerd & Mariska zal optreden. We starten om 17.30 uur.

U kunt zich tot uiterlijk de maandag voorafgaande aan de maaltijd aanmelden bij de receptie van De Uiterton (tel. 0320-229222). Bij uw aanmelding kunt u eveneens uw eventuele dieetwensen doorgeven.

Op vrijdag 23 maart gaan bewoners van woonzorgcentrum de Uiterton van Woonzorg Flevoland aan tafel met LHBT(I)’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) voor een feestelijke Roze Maaltijd. Het duo Tjerry & Mariska treedt deze avond op. Het muzikale repertoire van Tjerry & Mariska is een feest van herkenning met roze tintje, met veel bekende Nederlandstalige liedjes.

Sinds oktober 2014 vindt iedere laatste vrijdag van de maand een Roze Maaltijd plaats in het restaurant van het woonzorgcentrum De Uiterton. Zo’n 25 LHBT(I)’s van alle leeftijden en hun introducés genieten elke maand van een heerlijk buffet in De Uiterton.  Deze maaltijden worden georganiseerd door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en Woonzorgcentrum Flevoland. Beide instellingen vinden het belangrijk dat LHBT(I)’s ook in Lelystad een ontmoetingspunt hebben. Wie op 23 maart wil mee-eten is van harte welkom. Opgave kan tot uiterlijk maandag 19 maart via de receptie van De Uiterton: tel. nr. 0320-229222. LET OP: i.v.m. goede vrijdag is dit niet de laatste vrijdag van de maand, maar 1 week eerder.

18301557_1308409962583639_4299793609710244512_n.jpg

Tjerry & Mariska over hun muzikale programma met een roze tintje:

Homoseksuele (‘roze’) ouderen zijn vaak onzichtbaar in de samenleving en ook in de zorg. Veel ouderen zijn opgegroeid in een tijd dat homoseksualiteit niet bespreek was. Tot 1973 werd homoseksualiteit gedefinieerd als een psychische ziekte waar je van kon genezen. De gesloten samenleving van toen, maakt de huidige generatie homoseksuele ouderen bijna onzichtbaar. Landelijk onderzoek gaat ervan uit dat ongeveer 10% van de bevolking homoseksueel, biseksueel, lesbische of als transgender door het leven gaat. Als men kijkt binnen de zorgcentra dan zie dit percentage helaas niet terug onder de bewoners; of men kent ze niet, of met weet niet dat ze er zijn. Om dit onderwerp bespreekbaar te maken hebben Tjerry & Mariska een muzikaal programma samengesteld, waarin dit onderwerp op een luchtige manier bespreekbaar gemaakt kan worden.”

www.tjerryenmariska.nl